skip to Main Content

In het Vrijwilligershuis waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Het gaat om reparaties van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er is een groep van deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. Ook voor advies kan men terecht waardoor thuis repareren kan gaan lukken.
Bert Lonterman is direct na zijn pensionering in 2013 vrijwilligerswerk gaan doen bij de Voedselbank De Rijglaars in Waalwijk. Daarna heeft hij zich in 2015 gemeld bij het Repair Café in Kaatsheuvel waar hij na enige tijd coördinator werd.
“ De doelstellingen van het Repair Cafe zijn mij op het lijf geschreven” aldus Bert die van geboorte Hilversummer is maar alweer zo’n 53 jaar in Brabant woont. De reden van deze lang geleden migratie lag in het feit dat de reuk en smaakstoffen producent waar zijn vader werkte naar Tilburg verhuisde. Bert was toen 16 jaar en had er toen nog geen idee van dat hij later zelf ook bij IFF zou gaan werken. Hij heeft daar verschillende functies uitgevoerd en heeft in 2013, na 40 jaar afscheid genomen als Sr. Inventory coordinator. Hij was verantwoordelijk voor de voorraden grondstoffen en eindproducten van de smaakstoffendivisie.
“ Tot maart vorig jaar hadden we in Kaatsheuvel 2 bijeenkomsten per maand en in de Wetering in Loon op Zand 1 x per maand. Dat velen de activiteiten van onze groep vrijwilligers kunnen waarderen blijkt uit de vaak grote opkomst van klanten. De ene keer leidt het soms tot hectische situaties en op andere momenten zitten de vrijwilligers met smart op klanten te wachten. Als coördinator is het onder andere mijn taak om de goede sfeer te handhaven. Het is bijzonder jammer dat we in deze Coronatijd niet onze bijeenkomsten kunnen houden” geeft Bert aan die straks als het weer kan met groot plezier leiding gaat geven aan het Repair Café onder het motto “Weggooien is zonde. Kijk eerst of het te repareren valt”.
Naast zijn werkzaamheden voor het KDC is Bert ook nog penningmeester van de kerk en aspirant bestuurder van het IFF pensioenfonds. Sinds kort woont hij in de Moer. Hij is getrouwd met Nelly, die 1 dag per week werkzaam is bij de Spullenbank van het KDC. Samen hebben ze 4 getrouwde kinderen en 8 kleinkinderen.In het Vrijwilligershuis waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Het gaat om reparaties van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er is een groep van deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. Ook voor advies kan men terecht waardoor thuis repareren kan gaan lukken.
Bert Lonterman is direct na zijn pensionering in 2013 vrijwilligerswerk gaan doen bij de Voedselbank De Rijglaars in Waalwijk. Daarna heeft hij zich in 2015 gemeld bij het Repair Café in Kaatsheuvel waar hij na enige tijd coördinator werd.
“De doelstellingen van het Repair Cafe zijn mij op het lijf geschreven” aldus Bert die van geboorte Hilversummer is maar alweer zo’n 53 jaar in Brabant woont. De reden van deze lang geleden migratie lag in het feit dat de reuk en smaakstoffen producent waar zijn vader werkte naar Tilburg verhuisde. Bert was toen 16 jaar en had er toen nog geen idee van dat hij later zelf ook bij IFF zou gaan werken. Hij heeft daar verschillende functies uitgevoerd en heeft in 2013, na 40 jaar afscheid genomen als Sr. Inventory coordinator. Hij was verantwoordelijk voor de voorraden grondstoffen en eindproducten van de smaakstoffendivisie. “Tot maart vorig jaar hadden we in Kaatsheuvel 2 bijeenkomsten per maand en in de Wetering in Loon op Zand 1 x per maand. Dat velen de activiteiten van onze groep vrijwilligers kunnen waarderen blijkt uit de vaak grote opkomst van klanten. De ene keer leidt het soms tot hectische situaties en op andere momenten zitten de vrijwilligers met smart op klanten te wachten. Als coördinator is het onder andere mijn taak om de goede sfeer te handhaven. Het is bijzonder jammer dat we in deze Coronatijd niet onze bijeenkomsten kunnen houden” geeft Bert aan die straks als het weer kan met groot plezier leiding gaat geven aan het Repair Café onder het motto “Weggooien is zonde. Kijk eerst of het te repareren valt”.
Naast zijn werkzaamheden voor het KDC is Bert ook nog penningmeester van de kerk en aspirant bestuurder van het IFF pensioenfonds. Sinds kort woont hij in de Moer. Hij is getrouwd met Nelly, die 1 dag per week werkzaam is bij de Spullenbank van het KDC. Samen hebben ze 4 getrouwde kinderen en 8 kleinkinderen.