skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale gevestigd in het Vrijwilligershuis aan de schotsestraat 4C in Kaatsheuvel bestaat al 15 jaar en al vanaf het begin zijn Jan en Riet Verstijnen actief als vrijwilliger bij de klussenbank. Tuinonderhoud is hun specialisme en dat doen zij met veel plezier en groot enthousiasme. Dat blijkt ook uit het grote aantal tuinen en tuintjes dat zij elk jaar onderhouden bij mensen (vaak senioren) die dat zelf niet meer kunnen en waarvoor die tuin nog een grote betekenis heeft. Jan en Riet zijn als gepensioneerd echtpaar altijd samen op pad en soms willen zij wel eens apart een klein klusje tegelijkertijd uitvoeren gevolgd door een grotere klus weer samen. Het zijn vaak meerdere klussen per dag dus dat vraagt de nodige energie maar die is er nog volop. “Het is vooral ook gezellig” geven Jan en Riet gezamenlijk aan en natuurlijk heerlijk in de buitenlucht.
Tuinmannen en zeker tuinvrouwen zijn schaars dus KDC is bijzonder blij en ook trots op dit echtpaar uit De Moer met groene vingers en bereidheid om in hun vrije tijd de behoeftige medemens te helpen.

Naast het vrijwilligerswerk bij KDC verrichten Jan en Riet al sinds mensenheugenis hand- en spandiensten bij de Moerse voetbalvereniging Blauw-Wit. Daar hoort ook het wassen van de voetbaltenues van het vierde elftal bij. Jan is ook jaren actief geweest bij het KBO.
Jan was in zijn werkzame leven filiaalbeheerder bij de BoerenBond en Riet heeft altijd gewerkt in de gezinszorg. Nu wordt er veel gewandeld en vooral gefietst in binnen- en buitenland.