skip to Main Content

Wat is de Spullenbank?

De Spullenbank is een kringloopwinkel in de gemeente Loon op Zand. De winkel wordt gerund door de vrijwilligers van de KDC en werd in november 2014 opgericht. De Spullenbank is sinds april 2017 gevestigd aan de Schotsestraat 4c te Kaatsheuvel.

Als u bij ons winkelt zijn er algemene voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kunt u hier vinden.

Voor wie?

De Spullenbank is er voor iedereen. De bezoekers van de kringloopwinkel betalen een kleine vergoeding voor de spullen als tegemoetkoming in de kosten.

Maar het primaire doel is om spullen te kunnen geven aan mensen die het niet zo breed hebben. Dat verzacht de armoede in de gemeente Loon op Zand. Zo helpen de vrijwilligers van de Spullenbank bijvoorbeeld statushouders bij de inrichting van hun huis. Dit gebeurt ‘via de achterdeur’ en in overleg met de gemeente.

Spullen zijn welkom

De Spullenbank is afhankelijk van de spullen die particulieren en bedrijven doneren.

Heb je bruikbare meubels, kleding, speelgoed, babyspullen, serviesgoed, pannen en witgoed die je beschikbaar wilt stellen? Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur, plus de eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 15.00 uur kun je jouw spullen komen afgeven.

Heb je grote spullen die je niet zelf kunt vervoeren? Na telefonische afspraak kunnen we ze op maandagochtend thuis bij je ophalen. We kunnen (grote) spullen op afspraak ook tegen een kleine vergoeding bij je thuis bezorgen. Wij zorgen ervoor dat alles goed terechtkomt.

Let op!

Gezien de doelstelling van de Spullenbank nemen we alleen makkelijk verkoopbare spullen aan, waar voldoende vraag naar is. Ook onze beperkte opslagruimte kan een reden zijn waarom we aangeboden spullen niet aannemen. Wij vragen je begrip daarvoor.