skip to Main Content

Gerrie Couwenberg sinds februari actief als vrijwilligers begeleidster.

De taak van Gerrie is om er (mede) voor te zorgen dat iedere vrijwilliger van KDC zijn / haar vrijwilligerswerk zo goed mogelijk en met veel plezier kan (blijven) doen.
Dat begint bij nieuwe vrijwilligers met het maken en vastleggen van goede afspraken en het regelen van formaliteiten. Bijvoorbeeld het maken van een vrijwilligersovereenkomst, een eventuele geheimhoudingsverklaring, een VOG, een KDC-pasje etc. Vervolgens samen met de clustercoördinator een inwerkprogramma maken en dat na enige tijd ook evalueren en waar nodig met elkaar bijsturen.

Ook is Gerrie beschikbaar voor coördinatoren en/of vrijwilligers als er andere zaken – bijvoorbeeld wanneer er signalen van onvrede zijn – besproken moeten worden. Ze kan dan als bemiddelaar mensen weer dichter bij elkaar brengen.

Gerrie ondersteunt als vrijwilligers begeleidster de KDC-vrijwilligers waar nodig en is daarbij de linking pin tussen uitvoering van het vrijwilligerswerk en het bestuur. “ Op deze manier is er alle aandacht voor de grote club KDC vrijwilligers en dat verdienen zij ook” aldus Gerrie, die veel ervaring heeft met het bemiddelen en begeleiden van mensen die in een probleemsituatie verzeild zijn geraakt.

In haar werkzame leven was Gerrie pathologisch analist en KAM medewerkster (Kwaliteitszorg-Arbo-Milieu) bij het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Gerrie heeft op eredivisie niveau handbal gespeeld en is daarna als trainer in de 2e divisie werkzaam geweest. “Handbal is altijd mijn uitlaatklep geweest en ook nu nog vind ik het belangrijk om te sporten voor een gezond lichaam “ geeft Gerrie aan. Naast het Nordic wandelen bij KBO is zij ook nog actief in de KBO werkgroep contactmaatje. Ook daar weer de inzet van Gerrie voor het welbevinden van medemensen. Met recht een zeer betrokken vrijwilliger.