skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale gevestigd in het Vrijwilligershuis aan de schotsestraat 4C in Kaatsheuvel was aanvankelijk vooral een klussendienst. Al snel kwam daar een groep vrijwilligers bij die mensen zijn gaan helpen bij het invullen van belastingformulieren en formulieren van de gemeente, de persoonlijke administratie, postmaatje zijn en ook helpen bij de voorbereiding van schuldhulpverlening.

Ton Honkoop was voordat hij bij KDC aan de slag ging als administratief klusser vanaf zijn prepensioen in 2007 actief bij KBO Kaatsheuvel waarvan 10 jaar als bestuurslid. Zowel bij KBO als bij KDC (vanaf 2013) is Ton vooral de man die mensen helpt bij het invullen van belastingformulieren en het aanvragen van toeslagen. Het op orde brengen van administraties bijvoorbeeld na het overlijden van een partner komt ook steeds vaker voor. Toen de gemeente bij KDC met het verzoek kwam om een formulierenbrigade op te zetten die inwoners van onze gemeente helpt bij het invullen van overheidsformulieren was Ton natuurlijk ook meteen van de partij.

Als voormalig hoofd bedrijfsbureau bij Lips in Drunen met een HTS techniek achtergrond is het heel bijzonder dat Ton zich heeft gespecialiseerd in het maatschappelijke veld en bijvoorbeeld al 13 jaar in de WMO adviesraad Loon op Zand belangrijk werk verricht.

Naast het vele vrijwilligerswerk bij KBO, KDC en de WMO adviesraad was Ton ook nog een actief volleyballer, scheidsrechter en bestuurslid bij Condor maar dat is nu verleden tijd en heeft plaats gemaakt voor fanatiek fietsen en wandelen vaak samen met zijn vrouw tijdens tripjes en korte vakanties in Nederland en Europa. Ook bij KBO organiseert Ton elke donderdag fietstochten in de zomer en wandeltochten in de winter. Tot voor kort had Ton Honkoop een bijzondere hobby in het verzamelen van brandhout voor de haard op zijn “houtfiets”. Het hout verzamelen tijdens fietstochten of woon-werkverkeer, hoeft niet meer waardoor de “houtfiets”bij de Fietsenbank beland is.