skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale is gevestigd in het Vrijwilligershuis aan de Schotsestraat 4C in Kaatsheuvel. In de eerste jaren vanaf 2005 was de hoofdmoot klussen en diensten uitvoeren bij mensen thuis maar al snel kwamen daar een aantal activiteiten bij zoals de Fietsenbank (opgericht in samenwerking met de voedselbank) en het Repair Café dat zowel in Kaatsheuvel als in Loon op Zand actief is.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van spullen waarvan het zonde is om al weg te gooien. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Dat geldt ook voor de Fietsenbank waar een viertal vrijwilligers in Loon op Zand in hun speciale werkplaats al vanaf 2013 gedoneerde fietsen opknapt en ter beschikking stelt aan de klanten van de voedselbank, asielzoekers en personen die door het servicepunt welzijn, wonen en zorg van de gemeente Loon op zand worden doorverwezen. Er wordt inmiddels ook gerepareerd in de fietsenwerkplaats in het KDC Vrijwilligershuis.

Ton Visschers is al een aantal jaren vrijwilliger bij zowel de Fietsenbank als bij het Repair Café.
Ton prijst zich gelukkig dat hij al 35 jaar het beroep van revalidatietechnicus mag uitvoeren. Het spreekt voor zich dat deze techneut met opleidingen elektrotechniek en installatietechniek in zijn bagage een handige versterking is voor het KDC vrijwilligersteam. Het maken van revalidatie hulpmiddelen en het adviseren daarbij was voor december 2012 Ton zijn beroep maar hij is evenwel na zijn “pensionering” als hobby en zzp’er met deze passie verder gegaan. Het zal niet verbazen dat Ton ook zijn eigen ligfiets heeft ontworpen en gebouwd.

Naast het vele vrijwilligerswerk en het nog steeds adviseren, maken en leveren van revalidatiehulpmiddelen is er gelukkig nog plaats voor hobby’s als koken, saunabezoek, fietsen en fietstochten uitzetten en klussen. Opa Ton is sinds een klein jaar vooral blij met zijn kleindochter en recent de leasehond die veel aandacht vraagt.