skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale is gevestigd in het Vrijwilligershuis aan de schotsestraat 4C in Kaatsheuvel. In de eerste jaren vanaf 2005 was het vooral klussen en diensten uitvoeren bij mensen thuis maar al snel kwamen daar een aantal activiteiten bij zoals het Repair Café, dat aanvankelijk gevestigd was in de Rode Loper.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van spullen waarvan het zonde is om al weg te gooien. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

In het Vrijwilligershuis waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Het gaat om reparaties van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er is een groep van deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. Ook voor advies kan men terecht waardoor thuis repareren kan gaan lukken.

Meubelmaker Johan van Helvert (52) uit De Moer zag in een artikel in de Duinkoerier dat het op te starten Repair Café handige vrijwilligers zocht en was er vanaf het eerste uur bij. “ Mensen komen niet snel met hun meubels naar het Repair Café maar komen wel vragen om advies “ aldus Johan die als het kan ook bij mensen thuis de situatie opneemt en hen van advies voorziet of een reparatie uitvoert. Als er geen klussen zijn voor bepaalde specialisten zoals de meubelmaker dan is het gebruikelijk bij het Repair Café dat de vrijwilligers elkaar helpen zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.

Inwoners van de gemeente Loon op Zand kunnen drie keer per maand hun kapotte spullen gratis laten repareren: op elke eerste donderdagavond van de maand en elke 3e donderdagmiddag van de maand in de Schotsestraat 4c Kaatsheuvel en op elke derde dinsdagavond van de maand in De Wetering in Loon op Zand. De aankondigingen van deze Repair Cafés in de Duinkoerier en andere media worden door Johan verzorgd. Zie voor tijden ook de website van KDC. (www.kdc-loz.nl)

In zijn vrije tijd mag Johan graag meubels opknappen en gaat hij elke week in Dongen squashen om de conditie op peil te houden. De grote passie van Johan is als DJ muziek draaien op feesten en partijen onder de naam Next Dimension Discoshow. Natuurlijk heeft deze meubelmaker daar een prachtige installatie voor gebouwd.