skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale is sinds 2017 gevestigd in het KDC Vrijwilligershuis aan de schotsestraat 4C in Kaatsheuvel. Het pand beslaat ongeveer 1100 vierkante meter en biedt onderdak aan de vele activiteiten van KDC zoals de Spullenbak (kringloopwinkel), de Fietsenbank, de Boekenbank, de Klussenbak, het Repair Café, de Formulierenbrigade, ANWB Automaatje en de spin in het KDC web, de centrale Balie van waaruit vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld wordt. Elke activiteit heeft een coördinator die weer gekoppeld is aan een bestuurslid zodat er een korte lijn is met het bestuur. Alle bestuursleden zijn ook nog actief als vrijwilliger bij een van de KDC activiteiten dus met de voeten in de klei.

Mede dankzij subsidie van de gemeente is onze KDC liefdadigheidsinstelling goed in staat om alle activiteiten en de huisvesting ook financieel goed te organiseren. De financiën en het beheer van het KDC gebouw zijn bij penningmeester Rob de Bruijn al jaren in goede handen. KDC werkt met veel partijen samen en ook de interne organisatie en communicatie is bij een organisatie met de huidige omvang als KDC erg belangrijk waardoor secretaris Wim Muskens zijn handen meer dan vol heeft. Wim is binnen het bestuur naast secretaris ook verantwoordelijk voor de portefeuilles Repair Café en de Formulierenbrigade dus de handjes echt meer dan vol. De Spullenbank is de meest in het oog springende activiteit omdat deze bijna dagelijks zorgt voor een grote toeloop van klanten die bediend wordt door een enthousiast team van Spullenbankvrijwilligers. Bestuurslid Henk Hamers die ook nog de Fietsenbank en de Boekenbank in zijn portefeuille heeft is bijna dagelijks in de kringloopwinkel te vinden of is samen met anderen op pad om spullen op te halen of weg te brengen.

De Klussenbank is nog steeds de ruggengraat van de KDC organisatie waarmee het allemaal begon alsook de centrale balie die zorgt voor de koppeling van vraag en aanbod en het eerste aanspreekpunt is zowel voor fysieke bezoekers als voor de bellers en mailers. Bestuurslid Ad Verberne verantwoordelijk voor de Klussenbank en de centrale Balie weet met zijn teams per jaar honderden hulvragen in te vullen en is zelf ook graag behulpzaam als chauffeur en verhuizer bij het verzamelen en uitzetten van spullen van de Spullenbank. Voorzitter Henk van Komen houdt zich vooral bezig met de algehele organisatie, externe contacten en pr-activiteiten zoals nieuwsbrieven en krantenartikelen. Het bestuur van KDC prijst zich gelukkig met het enthousiasme en inzet van de grote club van vrijwilligers waardoor er met zinvol en zingevend liefdadigheidswerk veel voor onze locale samenleving gedaan kan worden en daar zijn we trots op. Allemaal een gezond en gelukkig Nieuwjaar en wellicht tot ziens bij ons KDC.