skip to Main Content

Rinus Vermeij is al van oktober 2005 bij KDC betrokken en heeft nog samen met Martin Elshout (ook een vrijwilliger van het eerste uur) de 100e klus in Loon op zand mogen uitvoeren.

De thans 78 jarige oorspronkelijk van Lisse afkomstige Rinus was in zijn werkzame leven vanaf 1968 ambtenaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Loon op zand. Naast het uitvoeren van KDC klussen is Rinus ook op vele andere terreinen actief of actief geweest. Er is heel vaak een beroep gedaan op zijn bouwkundige expertise. Al 20 jaar ( en als de gezondheid het toelaat nog steeds) betrokken bij de opbouw en het afbreken van de grote kerstal in de St-Jan, 13 jaar lid van het kerkbestuur St-Jan, 5 jaar bestuurslid van de Gildenbond, 19 jaar actief als medebouwer van het decor van het tonproaten in de Werft en 24 jaar lid van de gemeentelijke vrijwillige brandweer. Kortom een zeer bezige en veelzijdige man met een groot hart voor de samenleving.

“Voor anderen klaar staan is door mijn ouders met de paplepel in gegoten” geeft Rinus aan op de vraag waarom vrijwilligerswerk en inzetten voor de samenleving. “Overal waar belangeloos geholpen moet worden , is Rinus te vinden “ vult zijn vrouw Maria aan. De leeftijd en de gezondheid nopen Rinus om wat gas terug te nemen.

“Mijn hobby’s beperken zich nu tot het klussen thuis en bij onze kinderen elders in het land en zelfs bij onze zoon in San Francisco” aldus de nog steeds enthousiaste Rinus Vermeij die graag fietstochten maakt samen met zijn vrouw en daarbij zijn andere hobby fotograferen mooi kan combineren.