skip to Main Content

Lea Maas is al vanaf het begin betrokken bij de Spullenbank die in maart 2014 is gestart in de Vondelstraat en kort daarop is voortgezet in de oude – inmiddels gesloopte – garage van Van de Wouw in de Mgr. Völkerstraat. Mede door de inzet van wethouder Wil Ligtenberg konden de activiteiten van KDC begin 2017 verhuisd worden naar de Schotsestraat.

Lea is coördinator van de Spullenbank en zorgt samen met een team van vrijwilligers niet alleen tijdens de openingstijden (maar ook op 2 dagdelen daarbuiten) dat de winkel er altijd “pico bello” uitziet.

Nadat Lea haar rondje ter voorbereiding op de opening heeft gemaakt wordt er eerst samen koffie gedronken zodat om 9.30 uur de eerste klanten ontvangen kunnen worden. Naast het prijzen van binnengekomen spullen behoort het “draaien van de kassa “ tot het takenpakket van de coördinator van de Spullenbank.

Een grote passie van Lea is het zelf kleding maken en daar heeft het Repair Café de afgelopen 5 jaar veel nut van gehad voor wat betreft de klussen aan de naaimachine.

Samen met echtgenoot Jan die ook vrijwilliger is bij KDC mag Lea graag vakantie vieren en terrassen en dat kan natuurlijk prima op de vele reizen naar Spanje of het frequente bezoek aan de Efteling.

“Ik zie mijn werk bij de Spullenbank ook als mijn hobby” geeft Lea aan. “Als we samen met het team van vrijwilligers de winkel weer op orde hebben en alles er weer netjes uitziet en we complimentjes krijgen van de klanten dan geniet ik daar van” besluit Lea en gaat weer met haar collega’s aan de slag met het opruimen van de kerstspullen want helaas zijn die door de lockdown niet meer nodig.

Het hoeft geen betoog dat we hier te maken hebben met een energieke, betrokken bezige bij.