skip to Main Content

Cor Ligtvoet is 10 jaar geleden begonnen bij vooral de klussenbank in de periode dat de Spullenbank nog in de Monseigneur Volkerstraat gevestigd was. Cor is onder andere gespecialiseerd in tuinonderhoud voor senioren die dat zelf niet meer kunnen en doet ook nog vele andere karweitjes in en rond het huis.

Op maandagochtenden maakt Cor deel uit van een groepje elektromannen die in de ruimte van het Repair Café elektrische apparaten nakijkt en repareert als dat nog mogelijk is.

Ander vrijwilligers werk van Cor is naaimachines nakijken en repareren voor Gered Gereedschap en voor Vraag en Aanbod. Deze naaimachines gaan bijna allemaal naar derde wereld landen veelal in Afrika en meestal voor schoolprojecten.

Cor Ligtvoet heeft van zijn beroep zijn hobby kunnen maken want ook in zijn werkzame leven heeft hij zich als zelfstandig ondernemer in Waalwijk bezig gehouden met het vervaardigen van machineonderdelen voor diverse bedrijven. Als actief lid van de Stichting Gered Gereedschap die ook in het Vrijwilligershuis gehuisvest is, komen deze skills uitermate goed van pas.

Gelukkig heeft Cor nog voldoende tijd voor zijn hobby’s naaimachines repareren, bridgen, tuinieren, fietsen, wandelen, biljarten en dansen. “ Ik ben nogal veel met bridgen bezig omdat ik ook bridgeles geef aan mensen die het spel bridge willen leren” aldus Cor die graag bezig is en blijft en het nog steeds leuk vindt en gemotiveerd blijft om mensen die dat zelf niet (meer) kunnen te helpen en te ontmoeten.