skip to Main Content

De Klussen- en Diensten Centrale is gevestigd in het Vrijwilligershuis aan de schotsestraat 4C in Kaatsheuvel. Een belangrijk onderdeel van KDC is de eigen kringloopwinkel die onder de naam KDC Spullenbank al bij een groot publiek bekend is.

De Spullenbank (kringloopwinkel) is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 12.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 16.00 uur. Henny Heefer (51) uit Sprang-Capelle maakt sinds februari deel uit van het team vrijwilligers dat er voor zorgt dat de kringloopwinkel op rolletjes loopt.

Henny sorteert binnenkomende spullen, houdt de winkel mee op orde, bekijkt of de spellen compleet zijn en houdt toezicht. Een veelomvattende taak waarbij soms veel geduld nodig is bijvoorbeeld bij het checken van de puzzels met 1000 of meer stukjes.
Voordat Henny vrijwilligerswerk bij KDC ging doen was zij onder andere 7 jaar taxichauffeur in Tilburg.

Over de vraag of Henny ook nog tijd heeft voor hobby’s hoeft zij niet lang na te denken. “Mijn hondje Vlooike ” komt er als eerste uit. Maar ook nog diamond painting, verzamelen van olie-lampen, films kijken (en vooral de zaken die niet kloppen zoeken) en samen met haar partner hardrock muziek beluisteren en naar optredens gaan. Gelukkig heeft Henny ook nog tijd om vrijwilligerswerk bij KDC te doen.