skip to Main Content

Riet van de Wouw is al ruim 3,5 jaar vrijwilliger bij de KDC Spullenbank. Vlak nadat Riet zich had aangemeld als vrijwilliger meldde zich nog 5 dames aan die vanaf dan in een min of meer vast groepje op vooral de dinsdag samen aan de slag zijn gegaan in de kringloopwinkel.

“Net voordat vorig jaar het coronavirus begon waren we dinsdags tot 16.00 uur open, omdat er veel vraag was naar een middagopenstelling” vertelt Riet die zeer enthousiast is over de sfeer en samenwerking bij het team van vrijwilligers dat met veel plezier werkzaam is bij de Spullenbank.

Riet is 34 jaar werkzaam geweest als taxichauffeuse van kinderen en volwassen met een beperking en heeft dat met erg veel plezier gedaan tot ze op 65 jarige leeftijd moest stoppen.

“Ik ben graag zinvol bezig en vind het contact met mensen erg belangrijk” aldus de bijna 70 jarige zeer vitale Riet die nog vol in het leven staat.

Want verder is zij ook nog vrijwilligster bij RKC Waalwijk waar ze al meer dan 26 jaar met veel plezier werkzaam is als steward , waarvan de laatste jaren als sectorhoofd bij vak EE, samen met een gezellige vaste groep stewards.

“Verder ben ik vrijwilligster bij De Gildenbond ( hand en spandiensten) en bij Prisma, waar ik, voordat Corona begon, ging koken bij het Vierspant, ( Een huis waar mensen met een beperking wonen) en de bewoners helpen met eten” aldus Riet die bijna een weektaak heeft aan al haar vrijwilligersactiviteiten want zij is ook nog al bijna 15 jaar coördinator van het buurtpreventieteam de Hil. Het is verbazingwekkend dat er ook nog tijd is voor hobby’s zoals het maken van kaarten op allerlei creatieve manieren (ook voor Kinderkanjers) en heerlijk ontspannen op de camping.